BAHAYA GET CLEAN SHAKLEE MEMBIAKKAN NYAMUK

By | 23:36 Leave a Comment


 

Assalamualaikum semua..

Hari ni saya nak cerritakan tentang satu kejadian yang pelik.. Hihihi.. Mesti teruja kan nak baca. Haiii ada juga orang yang perasan glamer.

So minggu lepas saya ni tersangat-sangat sibuk dah rasa macam Yang Berhormat pon adaa. Yelah mana nak cari Super Duper Mom macam saya ni kan!! Dahlah pagi mengajar, petang pulak gi study master kat UKM, malam nak layan suami dan anak-anak, pastu nak berbisnes shaklee lagi.. Nak uruskan rumah lagi... Uruskan anak2 asrama lagi (sayakan warden). Amacam sibuk tak saya?? Tapi saya tak jadikan itu alasan. Saya sangat-sangat seronok melayan kesibukan saya. Saya tak ambik itu sebagai stress.

Saya mempunyai satu perangai aneh iaitu kalau saya rendamkan pakaian yang tak dicuci dengan mesin mesti ambil masa satu atau 2 minggu baru saya perasan nak cuci dan sidai. Sebab tu saya sangat2 malas nak rendam pakaian dengan softner. Sebab selalu lupa dan rasa malas.

So nak dijadikan cerita, Saya dah rendam pakaian kerja saya minggu lepas dengan Pelembut Fabrik Shaklee, sebelum saya hanya guna syampu atau pelembut biasa di pasaran. Jadi pagi tadi anak2 saya menjerit dan memanggil saya.. IBU..IBU.. banyaknya JENTIK2 dalam baldi baju yang ibu rendam. Saya terus meluru ke bilik air dan check.. Ya Allah memang yelah. Terus saya buang air rendaman tu.. cuci dan terus sidai baju..

Tiba-tiba saya terfikir.. sebelum ni tak pernah pulak kejadian pelik macam ni berlaku. sebab saya selalu guna shampoo atau pelembut biasa di pasaran. Adakala terlupa juga nak cuci pakaian rendaman. Tak pernah pulak jentik2 memBIAK kan!!!!


So memang betul lah PRODUK SHAKLEE ni memang produk yang bebas dari BAHAN KIMIA. Sebabnya jentik2 pon boleh membiak dalam air rendaman PELEMBUT FABRIK SHAKLEE yang sebelum ni tak pernah berlaku sekiranya saya menggunakan shampoo atau pelembut biasa di pasaran.

"ALWAYS SAFE... ALWAYS GREEN.. ALWAYS WORK" itulah moto syarikat shaklee. Saya sangat percaya produk2 shaklee sangat semulajadi.

So saya nak ceritakan tentang produk GET CLEAN HOME SHAKLEE ni. Lagipun sangat2 sesuai digunakan di rumah2 anda.. TINGGALKAN Pencuci2 yang berjenama lain.

Get Clean juga terdapat Dish Wash Concentrate, Soft Fabric Concentrate, Basic-H Organic Super Cleaning Concentrate dan juga Get Clean Water Pitcher.- Sumber Buku Panduan Nutrisi Shaklee

 

Soft Fabric Concentrate



Melembutkan Pakaian
Pekatan Pelembut Fabrik (Soft Fabric Concentrated) yang berbau harum ini jauh lebih berkesan daripada produk lain dalam mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan akibat kesan statik. Dengan rumusan kepekatan tinggi, ia bukan sahaja lebih menjimatkan malah anda dapat merasai perbezaannya dengan sentuhan.

  • Berkepekatan tinggi iaitu 32 auns berupaya melembutkan 64 cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal
  • pelekat static dengan semulajadi
  • Mudah dibawa, dituang dan disimpan
Petua berguna
Gunakan Pekatan Pelembut Fabrik untuk cucian dengan mesin basuh. Ia boleh menjadikan pakaian lebih lembut berbanding sebelumnya dan mengelakkan pakaian daripada berkedut atau melekat pada badan.

Ujian prestasi tersebut dijalankan pada 20hb Jun 2006 dan hanya sah terhadap produk tersebut yang dipasarkan pada masa itu.






Antara faedah menggunakan Fresh Laundry ini:

  * Pekat -5.5lb (Sekotak membasuh 88 basuhan)
  * Prestasi tinggi - pembersih enzim diaktifkan mengekalkan basuhan yang putih dan  
     berwarna cerah.
  * Selamat pada semua jenis kain - berkesan dalam air keras/lembut.

  * Dirumus untuk membantu mencegah warna pada pakaian berwarna luntur dan  
     berpindah dari satu pakaian kepada lain.

TAHUKAH ANDA?

Banyak serbuk dobi mungkin mengandungi perengsa yang boleh diserap melalui kulit atau sedutan iaitu penyebab biasa alahan. Triethanolamine dodecylbenzenesulfonate adalah seperti merengsa dan senaraikan bahan berbahaya oleh EPA dan DOT. Sentuhan boleh merengsa dan membakar kulit dan mata, bauan boleh merengsa hidung, tekak dan paru-paru yang boleh menyebabkan batuk. lelah dan/ atau sesak nafas.Kerengsaan pada kulit berulang kali boleh menyebabkan kekeringan, kegatalan, kerengsaan kronik dan ruam.


p/s: Ia sangat jimat. Tidak percaya? Hanya 1 sudu boleh mencuci bersih 1 basuhan dengan berat 13kg. Boleh digunakan sehingga 4 bulan.


 APA ITU Basic H2?

Basic H2 ada 1001 kegunaan dan di belakang botolnya ada ditulis hanya 3 kegunaan sahaja ie cuci lantai, tingkap dan perkakas dapur. Lagi 997 kegunaan adalah hasil eksperimen lebih 700 000 ahli di seluruh dunia.

Kandungan utama Basic H2 adalah minyak jagung dan minyak kelapa.



BAHAYA ATAU SELAMAT?

Pandangan peribadi saya sebagai pengguna , saya yakin dengan produk ini. Kenapa?

  • Kandungan utama daripada bahan semulajadi (minyak jagung dan minyak kelapa)
  • Ianya bebas bahan kimia, toksin
  • Jimat
Sekilas fakta mengenai Shaklee Dish Wash Concentrate




Get Clean Dish Wash ternyata: 


• Lembut pada tangan

• Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan

• Tahan lama kerana kepekatannya

• Menjadikan pinggan bersih berkilau

• Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki


Tahukah Anda?


Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.


Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.


Perbezaan Shaklee Get Clean Shaklee dengan Jenama yang lain
 
Selamat

  • Tidak bertoksik
  • Sesuai untuk semua jenis fabrik yang boleh dibasuh
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa gas beracun
  • pH yang seimbang

Berkesan
  • Berpekatan tinggi – bagi 64 cucian
  • Hanya ½ aun diperlukan untuk setiap cucian
  • Kurangkan kedutan dan kesan statik
Mesra Alam
  • Ramuan Semulajadi
  • Tanpa Fosfat
  • Tanpa bahan perwarna
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentangan



Get Clean adalah SELAMAT untuk anda, rumah anda dan planet anda. BERKUASA, HIJAU dan BIJAK

Dengan menggunakan rangkain Get Clean ini, kita bukan sahaja dapat membersihkan rumah, peralatan rumah dan baju dengan jimat malah kita dapat menyelamatkan alam sekitar. Ia sangat berbaloi.

Tindakan kecil kita dengan menggunakan pencuci yang mesra alam memberi impak yang besar terhadap alam sekitar. Sesunggunya bumi ini dipinjamkan dari generasi akan datang kepada kita. Cintailah bumi ini kerana ia tanggungjawab yang perlu dilaksanakan. 


~MENGHIJAUKAN BUMI  ADALAHTANGGUNGJAWAB BERSAMA~




Sebarang pertanyaan dan tempahan produk, boleh hubungi saya, aidatul_shima@yahoo.com atau SMS/WhatsApp ke 013 7930935. Dengan pembelian dari Blog saya anda berhak mendapat konsultasi PERCUMA. Jom, tempah sekarang!!


0 comments:

Post a Comment