Tips Itenerary Sepanjang di Korea

By | 02:45 2 comments







Alhamdulillah saya diizinkan oleh Allah untuk mengembara di bumi winter sonata (err.. korea ler, suka sgt tengok citer korea).. bersama-sama dengan adik2 saya yang comel2.. saya nak kongsikan beberapa tips seperti tempat2 menarik ikut selera saya.. pengangkutan.. makanan dan kos ke sana lah.. Jom follow my blog ok.. stay tuned.

ehemm.. nilah jadual perjalanan saya semasa berada di korea.. padat dan mampat.. letih memang letih namun semangat tu adalah.. TAPI ada juga yang saya tak penuhi disebabkan kaki dah tak larat nak menapak.. masa tu fikir bestnya ada org tolong urutkan kaki

Jumaat
1.00AM Berlepas dr LCCT Sepang

Jumaat
830 Tiba di Gimhae Airport ke Guesthouse
1000 Gamcheon Cultural Village
1200 Masjid Al Fatah Busan
1400 Taejongdae Park
1600 Yongdusan Park (Busan Tower)
1700 Pulang ke Guesthouse
2000 Nightview di Busan
2200 Balik Guesthouse

Sabtu
800 Jagalchi Fish Market
1000 Kemas barang & Checkout guesthouse
1100 Bergerak ke stesen KTX Busan Ke Seoul
1500 Tiba di Seoul & Check in Guesthouse
1600 Namsan Tower & Teddy Bear Museum
1800 Seoul Mosque & Itaewon Street
2000 Balik Guesthouse

Ahad
800 Gwanghuamun (City hunter)
1030 Gyeongbok Palace
1200 National Folk Museum
1400 Insadong Culture Street
1500 Cheonggyechon Stream
2000 Pulang ke tempat penginapan

Isnin
800 Nami Island
1200 Trick eye museum
1400 Dongdaemun Market
2200 Pulang ke tempat penginapan

Selasa
800 Everland
1600 Myeondong Shooping Town
1900 Pulang ke tempat penginapan

Rabu
800 Korean Folk Village
1400 Bukchon Hanok Village (Personal Taste)
1500 Namsan Hanok Traditional Village
1900 Namdaemun Market
2100 Pulang ke tempat penginapan

Khamis
500 Bergerak ke Incheon Airport
930 Berlepas ke LCCT Sepang






 


2 comments: Leave Your Comments