Perbezaan Shaklee Collagen Powder dgn kolagen yg lain

By | 08:08 Leave a Comment
Salam hujung minggu... Sana sini orang sibuk cerita pasal kolagen. Memang macam-macam jenis kolagen kat pasaran sekarang. Hari ni saya cuma nak cerita tentang SHAKLEE COLLAGEN POWDER. Apa yg memBEZAkan Shaklee Collagen Powder (SCP) dgn kolagen yg lain...???Kolagen dari Sisik Ikan Merah 
Kenapa Shaklee menggunakan Ikan Merah sebagai formula istimewanya??
  • Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5,000 meter.  Di bawah keadaan laut yg bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yg biasa untuk hidup.
  • Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolagen yang sangat lasak.
    • Sangat lasak dan elastik
    • Kepaduan sel yang sangat tinggi
    • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
    • Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul


Jisim Molekul Sangat Rendah - Penyerapan Unggul
Kolagen bermolekul SANGAT RINGAN, kira-kira 1,000mg Dalton* boleh DISERAP DENGAN MUDAH oleh badan dan dapat membantu peningkatan sistesis kolagen pada lapisan dermis.

Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300,000 dalton) SANGAT BESAR DAN SUKAR DISERAP oleh tubuh.. bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.

Berbeza dengan SCP, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (PENYERAPAN UNGGUL) Jadi tiada yang terbazir dan kesannya akan dapat dirasai lebih cepat! Sebab tulah Shaklee Collagen Powder sangat istimewa berbanding kolagen lain dipasaran.
Nampak tak apa bezanya kolagen Shaklee dgn kolagen yg lain?? 
Ok, setakat ni dulu yang saya dapat share... 
Next entri nanti nak cerita pula tentang kelebihan-kelebihan lain Shaklee Collagen Powder... yang pastinya ia LEBIH DARIPADA HANYA KOLAGEN..! (>___<)Aida Jutawan
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 1100210
HP: 013-7930935
Email: aidatul_shima@yahoo.com*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

0 comments:

Post a Comment