Bagaimana Resveratrol Dalam Vivix Membantu Pesakit Diabetes?

By | 20:49 Leave a Comment
Terdapat 2 cara Resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:


1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin


Rintang terhadap insulin adalah satu faktor utama penyebab diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh mengurangkan simptom pesakit diabetes. Melalui kajian yang telah dijalankan, resveratrol mampu meningkatkan sensitiviti tubuh pesakit diabetes terhadap insulin, serta memperbaiki gaya hidup pesakit tersebut.


2. Mengaktifkan enzim yang mengawal rembesan hormon insulin


Untuk membantu pesakit diabetes, satu enzim yang dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah di aktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.Bahan Aktif Yang Terdapat Dalam VIVIX Shaklee

Vivix mengandungi 4 bahan aktif yang tinggi dengan kandungan resveratrol dan sebatian polifenol yang lain. Bahan aktif tersebut terdiri dariada Muscadine Grape, Polygonum Capsidatum, Purple Carrot dan European Elderberries.


Anggur Muscadine adalah anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia memberikan lebih banyak faedah kesihatan, meningkatkan imun dan sifat antioksidan. Kerana kawasan persekitarannya yang unik dengan cahaya matahari yang banyak, anggur ini mengandungi banyak polifenol dan resveratrol yang mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan.


Kawasan COD : Negeri Sembilan
Email : aidatul_shima@yahoo.com
CALL/SMS/WHATSAPP : 013-7930935

0 comments:

Post a Comment